Home
Korte historiek

 

Het folkgroepje Rustling Cane ontstond op het einde van de (woelige) jaren zestig als een rasechte skifflegroep.
Het begin was moeilijk voor Ed, Pol, Henri, Sus en Jos. De gitaren waren slecht, de bas was een dixandoos met een wasdraad en de wasplank was het meest waardevolle stuk uit de collectie. Samen gezellig muziek maken, daar was het om te doen.
Het eerste echte optreden was op een kleinkunstavond van de Lommelse scouts. Het werd een succes want men was niet veel gewend in die tijd. Al gauw werd Rustling Cane voor jaren het huisorkest van de plaatselijke Jongerenkerk. Na een korte inzinking besloten Jos en Sus de (was)draad terug op te nemen, samen met Mark, Leon en Liesbeth die ze in de Jongerenkerk hadden leren kennen. Deze bezetting (Rustling Cane II) hield meer dan dertig jaar stand.
Het instrumentarium is zeer uitgebreid: 6- en 12-snarige gitaar, 5-stringbanjo, tenorbanjo, mandoline, viool, Ierse bouzouki, dwarsfluit, tin whistle, accordeon, mondharmonica en bas.
Het repertorium bestaat voornamelijk uit Ierse, Noord-Amerikaanse en Vlaamse volksmuziek maar wordt met de kloefkas (Griekse oerbouzouki) en de saz ook multicultureel, hoewel ?!?!!!   In 2009 was er de reis naar Ierland en in datzelfde jaar won Rustling Cane de "Cultuurprijs van de stad Lommel". Intussen werd Rudi Maes (accordeon) vast lid van de groep. 
In 2014 vierde RC zijn 45-jarig bestaan in een bomvol  Klosterhof. 


Helaas, de tijd begint zijn tol te eisen.
 In de zomer van 2016 lieten Liesbeth en Leon weten dat ze, om fysieke redenen, niet langer kunnen 
deel uitmaken van onze groep. We zijn hen heel dankbaar voor hun inzet, al die jaren en we zullen de repetities bij Leon in de kelder zeker missen. Ondanks deze zware aderlating, blijven we niet bij de pakken zitten. Met de aanwerving van violist Peter Lesage is Rustling Cane III een feit! Als we het volhouden tot 2019, bestaat Rustling Cane 50 jaar. Dat gaan we dan, bij leven en welzijn, zeker vieren.


 

 

1969 - 2014 


  Sample Image

  Sample Image   


 
 

   
© 2018 Rustling Cane
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.